Dansfestival

Tweede editie Moeslands Dansfestival wederom groot succes !

In een stampvolle zaal werd zondag 10 februari de tweede editie van het “Moeslands Dansfestival” gehouden. De grote zaal van de Phoenix zat al ruim voor aanvang helemaal vol met familie en bekenden die de jeugdige dansers kwamen aanmoedigen. Er moesten behoorlijk wat extra stoelen worden bijgezet, die ook al snel weer bezet waren. Door de diverse dansgroepen werden zowel de gardedans als ook de  showdans gedanst, en niet geheel onverdienstelijk… de zaal genoot zichtbaar van de diversiteit en originaliteit van de dansacts. Ook de garde-, showkleding en prachtig opgemaakte gezichtjes in de verschillende thema’s, mochten zeker gezien worden.  De presentatie van deze middag stond onder de welbespraakte leiding van Grootvorst Maarten die de middag op zijn geheel eigen wijze succesvol aan elkaar praatte. Een bijzondere rol was natuurlijk weggelegd voor de onafhankelijke jury die deze middag bestond uit Elly, Zoë en hun voorzitter Meggy. De taak van de jury was absoluut niet eenvoudig, maar aan het eind van de geslaagde middag was het hen toch gelukt de punten op diverse onderdelen te verdelen. Daarna was het tijd om de prijzen uit te reiken:
In de categorie gardedans wonnen bij de;
•    Minioren:         de Mini Dreamers van cv de Dijkvelders
•    Junioren A:       de Raapsteeltjes van cv de Kelestropers
•    Junioren B:       de Dansgarde van cv de Kelestropers

En in de categorie Showdans wonnen bij de;
•    Minioren:           de Mini Dreamers van cv de Dijkvelders
•    Junioren A.:        de Huppelpupkes van cv de Moeslanden
•    Junioren B.:        de Dansgarde van cv de Moeslanden

Al met al mogen we als commissie terug kijken op een meer dan geslaagd festival en geeft dit tweede succes ook zeker een stimulans om volgend jaar wederom een heus Moeslands Dansfestival te organiseren.
Iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze geslaagde tweede editie, en natuurlijk met name de deelnemende danseressen en hun trainers, zeggen wij namens de commissie Dansfestival, hartelijk dank!

Een mooi filmpje van WebTV Schaijk: https://youtube.com/watch?v=5s_b5FaRuJU

 

Moesbal

Sinds enige jaren organiseert een aantal fantieke muziekliefhebbers jaarlijks het Moesbal.

Dit Moesbal wordt gehouden in dorpshuis "De Phoenix". De muzikale organisatie van dit bal is in handen van de Schaijkse muziekgroepen. Zo zijn er diverse muzikale optredens en voor elk wat wils: De Rogbloazers, De Straotklinkers, Potdomme, 't Kos Kojer, Lass Mal Blasse, Wan'klank, Auwzum en onze eigen Hofkapel en sinds kort ook de jeugdhofkapel Toeter Mar Henne.
De organisatie looft vaak prijzen uit voor de orgineelst verklede bezoeker, zodat je die avond de meest vreemd uitgedoste bezoekers kunt tegenkomen. Carnaval zoals carnaval gevierd moet worden......

moesbal2012

De Stichting zorgt die avond voor de verkiezing van de Moeskoningin en de bekendmaking van de belangrijkste en de hoogste onderscheiding in het Moesland: Zilveren Moestop.

 

Keemoesbal

Dit jaar op zondagmiddag 19 februari 2017.

Het KeeMoesbal was in 1e instantie bedoeld voor mensen met een beperking uit Schaijk en Reek. Later is dit uitgebreid met “eenzame” inwoners, die om een bijzondere reden niet aan het openbaar carnaval kunnen deelnemen.
Het hoofddoel van het KeeMoesbal comité is te zorgen voor een gezellige carnavalsmiddag. De jeugdige bezoekers zijn zich al weken van te voren aan het voorbereiden op deze middag. Zij mogen nl zelf optreden met een liedje of een act. Elk jaar nemen de beide carnavals stichtingen uit Schaijk (De Moeslanden) en uit Reek (Het Kelerijk) ook een deel van het programma op zich.

Evenals vorig jaar zijn dan, Prins Tuut d’un Urste en prinses Karin, en Prins Johnny d’un Urste en Prinses Ingrid ook weer van de partij. Natuurlijk wordt er voor koffie, thee en een drankje gezorgd en krijgen alle bezoekers voor ze naar huis gaan een uitgebreide koffietafel aangeboden, zodat ze met een voldaan gevoel huiswaarts keren.
Het KeeMoesbal, destijds opgericht door Theo Welbers, bestaat in 2019, 40 jaar ! Dit willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Het komend jaar zal het comité al beginnen met de voorbereidingen om er voor deze doelgroep weer een ontzettend gezellige middag van te maken.

Het KeeMoesbal comité bestaat uit een groot aantal vrijwilligers, die belangeloos hun medewerking verlenen aan deze middag. Zonder deze mensen zou het niet mogelijk zijn om een dergelijke middag te organiseren.
Mocht U zelf denken in aanmerking te komen, of mensen weet die graag gebruik zouden willen maken van deze middag, neem dan gerust contact op met Fransien v.d. Bogaert uit Schaijk (0486-461975) of Elly Hendriks uit Reek (0486-474929).

Het KeeMoesbal comité.

KeeMoes2017 3

KeeMoes2017 2

KeeMoes2017 1

Erewijn

Zaterdags voorafgaand aan de carnavalsdagen organiseert de gemeente Landerd de zgn. Erewijn.
Tijdens de Erewijn krijgen de hoogheden van Schaijk, Zeeland en Reek officieel de sleutel van de diverse rijken overhandigd.

erewijn2018

De gemeente reikt die middag ook gemeentelijke onderscheidingen uit aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het carnaval in de dorpen.

 

Zomercarnaval

Tijdens de zomermaanden (juni/juli) hebben we uiteraard ook zin in een feestje en daarom  wordt er door een groep enthousiaste commissieleden Zomercarnaval georganiseerd! Twee avonden feest in een grote feesttent op het evenemententerrein aan de Louwstraat te Schaijk!!
•    Vrijdagavond komen er normaliter meerdere DJ’s! Schaijks talent en bekende namen maken er een feest van!
•    Zaterdagavond een goede feestband, feest voor jong en oud!
Vanaf 2017 is dit festival toegankelijk vanaf de leeftijd 16+

Cie Zomercarnaval

Goapmèrrege

Na afloop van de grote Moeslandse optocht worden alle wagens verzameld op het Evenemententerrein.
Dinsdags 's-morgens kan iedereen nog een op zijn gemak alle wagens bekijken. (Goapmèrrege)

47409363272 d2612cfe1a k

Voor 13.00 uur moeten alle wagens verwijderd worden van het Evenemententerrein.
Met behulp van een kraan worden de koppen van de wagens gehaald en daarna in elkaar gedrukt en vervolgens afgevoerd naar de afvalcontainer.
Tijdens de goapmèregge worden er ook altijd clubs onderscheiden die 11, 22, 33, 44 of zelfs al 55 jaar bestaan. Clubs die 22 jaar bestaan krijgen dan een tegel aangeboden en deze wordt dan in de buurt van het Moeslands monument richting de Phoenix in het straatwerk opgenomen.

Lees meer...

Pronkzitting

Een jaarlijks terugkerend avondvullend programma waar het publiek door Schaijkse rasartiesten vermaakt wordt. De artiesten zijn Schaijkse mensen die met eigen teksten of eigen liedjes Schaijkse gebeurtenissen op de korrel nemen en het publiek weten te boeien. De voorbereidingen nemen lang van te voren hun aanvang, zo ongeveer bij de opening van het jaarlijkse carnaval, zijnde het 11-11 bal. Op de eerste bijeenkomst met artiesten en commissie wordt de opzet doorgesproken en gekeken wie er mee wil doen en wat voor ideeën er zijn.

cie PZ

Lees meer...

Laatste foto's

 
2020_brabantsdagblad_08_september
 
2020_Arenalokaal_22_augustus
 
2020_Arenalokaal_01_augustus
 
2020_brabantsdagblad_17_juli_1

Inloggen of Registreer